Healthy Girls with Healthy Habits

неделя, 3 февруари 2019 г.

Рецепта за Пилешка яхния със зеленчуци

Здравейте,
В днешния пост искам да споделя примерна рецепта за едно много вкусно ястие,което да приготвите в къщи.

Както ви бях споменала аз съм привърженик на здравословното хранене,домашно приготвени ястия и храни с домашен произход затова днес реших да ви покажа как много лесно може да приготвите едно толкова вкусно в същото време и здравословно ястие.

Необходими продукти:
⇒8 бр. долно бутче
⇒5 картофа
⇒2 моркова
⇒2 глави лук
⇒2 с.л.(супена лъжица) доматен сос
⇒1 к.л.(кафяна лъжица) куркума
⇒1/2 к.л. джинджифил
⇒2 скилидки чесън
⇒сол на вкус,черен пипер,дафинов лист
⇒мазнина за запържване




Начин на приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на кубчета с приблизителен размер.Пилешкото месо се поставя в съд с вряща вода.(Ако пилешкото месо не е домашно към водата се добавя 1/2 к.ч. оцет,за да се пречисти месото от хормони и други вредни елементи.)Ври 4-5 мин.Изважда се,отцежда се и водата се изхвърля.
В тавичка сипваме мазнината и сгорещяваме на силен огън.Поставяме бутчетата.Пържим ги(Запечатваме) от всички страни до зачервяване.Изваждаме ги в чиния и поставяме в тавичката зеленчуците последователно-лук,картофи,моркови.Запържваме и добавяме подправките,запържваме леко.Разпределяме бутчетата в тавичката при зеленчуците.Добавяме гореща вода,в която сме разтворили доматения сос,около 3 пръста над продуктите.Ври до готовност.При необходимост се долива гореща вода.Когато е почти готово,в купичка с вода разтваряме 2л. брашно(рядка каша),за да сгъстим ястието.Добавяме към месото и зеленчуците.Ври още около 5 мин.



Да ви е сладко!


Може да ме последвате и в Инстаграм - healthybeautygirls

Няма коментари:

Публикуване на коментар