Healthy Girls with Healthy Habits

сряда, 3 април 2019 г.

Защо трябва да почистваме лицето си?


Здраввейте,дами!

Днес ще говорим за една любима моя тема,а именно почистването на кожата.Ще ви разкажа и за продукта,който използвам аз.

Кожата ни непрекъснато е изложена на замърсявания от околната среда. По повърхността й се натрупват мъртви клетки,които трябва да се почистят .Редовното почистване е важно,ако искаме да имаме красива кожа.Колкото и да сме изморени след дългия работен ден,трябва да отделим няколко минути,за да почистим кожата си.


Първа стъпка за почистването на кожата е премахването на грима.Много жени не излизат без грим.Няма спор,че гримът ни разкрасява,но ако не бъде почистен добре,може да ни създаде големи неприятности.(В друга статия ще говорим по обширно за почистването на грима).


Следваща важна стъпка е ексфолирането.Както вече казах,върху кожата се образуват мъртви клетки.За да бъдат премахнати трябва да ексфолираме кожата си поне 2 пъти в седмицата.И отново според типа кожата има различни начини на ексфолиране.(ТУК може да видите и домашни рецепти за скраб)


Защо да ползваме измиген гел?По кожата ни полепват всякакви прашинки,бактерии,мрасотия,които водят до зачервявания,възпаления.Ако не почистим лицето си това ще доведе до сериозни кожни проблеми.


Днес искам да ви представя продукт,който стана част от сутрешната и вечерна рутина.


Това е Почистващата пилинг маска 3в1 на Balea.




Продуктът обещава:


👉Да отстрани замърсяванията по кожата.

👉Да почисти порите в дълбочина.

👉Да матира.


Ех,с радост мога да кажа,че продукта отговаря на описанието на етикета.Доста добре се справя с почистването.Усещам кожата си много добре почистена,свежа и мекичка на допир.


На мнение съм,че кожата се нуждае от дълбоко почистване след агресивните външни фактори както вечер,така и сутрин.Мъртвите и мазни клетки няма как да се махнат от само себе си,а трябва да се премахнат с редовно почистване.Образуването на нови клетки е по-ускорено през нощта,отколкото през деня,затова трябва да свикнете да миете лицето си и сутрин.



Бъдете здрави и красиви!


Последвайте ме и в инстаграм: healthybeautygirls

Няма коментари:

Публикуване на коментар