Healthy Girls with Healthy Habits

сряда, 17 април 2019 г.

5 причини винаги да сте гладни

Здравейте,прекрасни!

Избрах темата днес да бъде свързана с необходимостта непрекъснато да хапваме нещичко.


Много хора споделят,че непрекъснато трябва да хапват нещо,имат голям апетит.Постоянно ги виждате с чипс в ръка и ако ги почерпите с нещо те никога не отказват.


Аз ще ви издам 5 причини,поради,които изпитвате непрекъснато глад:


Първата и най-важна причина за мен е :

 Не пиете достатъчно вода

Ако не пиете достатъчно вода и сте гладни постоянно,това означа,че тялото ви се дехидратира.Тази част от мозъка,която изпраща сигнали за глад и жажда,може да изпраша смесени съобщения.Затова ако току що сте хапнали,но още усещате глад,изпийте чаша вода преди да направите стъпка към още една порция храна.


Пиете прекалено много газирани напитки

Всички подсладени напитки са пълни с фруктозен царевичен сироп,от който е невъзможно да се заситим. Консумацията на фруктоза блокира способността на мозъка ни да обработва сигнали от "хормона на насищане".Затова избягвайте тези вредни напитки.Нищо неможе да замени чашата с вода.


Напрегнати сте

Когато тревогите през деня са в повече, тялото ви освобождава хормона на стреса , който може да причини глад за захар или мазни храни, така че да имате гориво, за да се справите с всякакви заплахи.Носете си нещо здравословно в чантата,като някой плод например или шепа ядки.


Скучно ви е

Да, сериозно: скуката е основна причина за увеличаването на теглото. Ако наистина сте гладни,представете си една пържола,тя ще изглежда привлекателна. Но ако това не е така, явно ви трябва нещо да се разсеете и да не мислите за храна.


Алкохолът

Вече знаем, че алкохолът е вреден за талията ви. Но освен че е пълен с празни калории, той може да ви накара да мислите, че сте гладни, когато всъщност не сте.




Дано статията ви е била полезна!

Бъдете здрави и красиви!


Последвайте ме и в инстаграм:HealthyBeuatyGirls

Няма коментари:

Публикуване на коментар