Healthy Girls with Healthy Habits

вторник, 17 март 2020 г.

Сурови мюсли барчета

Здравейте,
Изобщо няма да се впускам в разговори за ситуацията, у която се намираме..Достатъчно много хора говорят за това..Искам само да кажа,че трябва да се вслушаме в съветите й,за да предпазим себе си,близките и околните от "лошото" на днещния ден.

Нека погледнем от хубавата страна на нещата и да видим ситуацията какво ни дава?Време със семейството,време за нас,време за нещата ,които обичаме...Да четем,да гледаме филми,да пишем,защо не и да създаваме запознанства ( макар и онлайн ) и да не пропускаме да се развихрим в кухнята.
Имам пре достатъчно време през деня,за да пробвам различни неща като например тези сурови барчета,които правя днес за пръв път.
Знаете,че си падам по Бързо,лесно,вкусно..Ех, и тази рецепта е такава:




Необходими продукти:
3 ч.ч овесени ядки ( моите са на La Garone )
2-3 с.л. мед ( зависи от сладоста,която искате да постигнете )
2 с.л.  смлени ядки или семена ( моите бяха пакет ръсеница-ленено семе,сусам и маково семе)
1 шепа сушени плодове ( имах кайсии и черни стафиди )
около 50гр масло
2 редчета шоколад ( моят беше черен 70% )



Начин на приготвяне :
В голяма купа изсипах овесените ядки,сушените плодове и семената.( по желание овесените ядки могат да се запекат за 5 мин на 150* )В друг съд разтапяме маслото,шоколада и меда.Добавяме към ядките и разбъркваме.В тавичка върху хартия за печене изсипваме сместа и хубаво притискаме.Покриваме с хартия и отново притискаме, за да се пресова добре.Оставяме за 2 часа в хладилник да стегне.След това вадим от тавичката,режем и хапваме.





Бон Апетит!

Може да ме последвате и в инстаграм : Healthy&BeautyGirls

Няма коментари:

Публикуване на коментар